AndereWending biedt meertalige externe vertrouwenspersonen

Nieuws

16/7/2024

-

Jolanda Mulder

Zodra mensen met verschillende culturele achtergronden door één deurmoeten, is het niet vreemd dat er onenigheid kan ontstaan op de werkvloer. Problemen blijven onbesproken door taal- en cultuurbarrières die de communicatie bemoeilijken. Om een veilige en productieve werkomgeving te bevorderen in een steeds internationaler wordende arbeidsmarkt, is het belangrijk een vertrouwenspersoon in te huren die de taal van uw medewerkers beheerst en de cultuur begrijpt. 

Meertalige externe vertrouwenspersonen

AndereWending biedt naast Nederlandssprekende vertrouwenspersonen, ook een Engels, Duits, Frans en Pools sprekende vertrouwenspersoon. De meertalige vertrouwenspersoon slaat een brug tussen de werkgever en de werknemers, wat leidt tot een prettige, veilige en vertrouwde werkomgeving voor iedereen. Alle vertrouwenspersonen van AndereWending zijn ervaren, gecertificeerd, lid van de LVV, geregistreerd bij CRP en op de hoogte van de sociale wetgeving. Wilt u meer weten over ons team? Klik dan hier.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

De meertalige vertrouwenspersoon van AndereWending is het aanspreekpunt voor medewerkers die geen Nederlands spreken en situaties over ongewenste omgangsvormen en integriteit vertrouwelijk willen aankaarten. De vertrouwenspersoon vangt de werknemer op, luistert zonder oordeel, bespreekt gevolgen van mogelijke oplossingen en begeleidt de medewerker tijdens de oplossingsroute. Alles wat besproken wordt is vertrouwelijk en anoniem.

Lees ook: Seksuele intimidatie strafbaar door nieuwe wet

Extern vertrouwenspersoon inhuren

Om in gesprek te kunnen gaan over gewenst- en ongewenst gedrag, is het van belang dat er een veilige werksfeer heerst waarin werknemers zich durven uit te spreken. Daarnaast is het van belang dat problemen besproken kunnen worden, zonder taal- en cultuurbarrières die de communicatie bemoeilijken. Een meertalig extern vertrouwenspersoon kan helpen om een veilige werkplek te creëren. Door een meertalig extern vertrouwenspersoon in te huren, kunnen werknemers situaties vroegtijdig aankaarten en oplossen, zonder dat de werkgever hiermee belast wordt.

Een gesprek maakt zoveel meer duidelijk

Herken jij ongewenst gedrag binnen jouw organisatie? Of wil je als organisatie een voorlichting in een andere taal voor personeel over dit onderwerp? Neem eenvoudig contact met ons op door te bellen: 06- 202288 45 of door te mailen: contact@anderewending.nl 

Kijk voor meer informatie op: www.anderewending.nl 

Jolanda Mulder

Ik sta positief in het leven, mijn communicatie is helder en ik help graag bij het inzichtelijk maken van arbeidskwesties. Ik ondersteun de werkgever en de werknemer door hun aanspreekpunt te zijn bij werkgerelateerde problemen. Zo zorgen we samen voor een goede sociale structuur binnen uw organisatie.